Benvinguts · Bienvenidos · Welcome · Bienvenue · Benvenuto · Willkommen

Una de croissants!

By 9:00 , , , , ,

Hola Sweets!

Ja tornem a ser dimarts (com passa el temps!)
Ara mateix estic davant l'ordinador, preparant l'entrada d'avui, i em dóna la sensació que fa res estava preparant les entrades de la setmana passada... A aquest pas demà serem el 2015!

Avui seguim amb la temàtica brioixeria; últimament em dóna per aquí, suposo que tens temporades, tens ganes de provar-ho tot, d'aprendre coses noves.
El divendres passat us vaig ensenyar a fer la pasta de croissant; a casa va ser tot un èxit, i pel que m'han dit, també ho va ser a altres cases.
Aquests tipus de pasta i masses tenen un avantatge molt gran, almenys per mi. En un sol dia pot preparar-ne un quilo, amb això, pots tenir croissant o altres tipus de pastes durant 2 mesos.
Si conserves bé la pasta/massa al congelador no tens problemes! I sincerament, és molt pràctic, a més a més, pots menjar-te els croissants del dia i ben calentonets....

Si cliqueu aquí tindreu la recepta de la pasta de croissant.

Com que ja la tenim preparada de l'últim dia, avui ja podem anar per fer els croissants.
Més o menys, perquè en pugueu tenir una idea: amb 1 kg de pasta de croissant us poden sortir unes 25-30 unitats.




CROISSANTS
Ingredients:
1 kg de pasta de croissant
1 ou batut
Farina per la superfície de treball

Preparació:
Traiem la pasta de croissant de la nevera 10-15 minuts abans de començar.
Enfarinem el lloc on treballarem la massa. Recordeu de treure l'excés de farina abans d'acabar de fer el croissant.
Tallem la pasta en tres i estenem cada tros en una tira d'uns 12-15 cms d'ample. Això dependrà de la mida que vulgueu els croissants.
Tallar aquesta tira en forma de triangles isòsceles. Fer un petit tall a la base de cada triangle. (us adjunto dibuix perquè quedi més clar)


Enrotllar cada triangle començant per la base. La punta dels triangles ha de quedar cap amunt.
Dobleguem els extrems (perquè ens entenguem: "les banyes") cap a dins, direcció la punta.
Col·loquem els croissants (la quantitat que vulgueu) sobre la safata del forn. Els pintem amb l'ou. Els deixem dins el forn (parat) i deixem reposar entre 1 hora i mitja a 2 hores.
Preescalfem el forn a 220º.
Tornem a pintar els croissants amb l'ou per segona vegada.
Enfornem entre 12 i 15 aproximadament.




Sinó voleu fer tots els croissants al mateix dia, jo us aconsello que els congeleu, una bona manera de fer-ho és deixar-los tots preparats i col·locar-los en una safata, embolicats amb film transparent i cap al congelador.
El dia que el vulgueu fer, només els heu de treure el dia abans al vespre i així l'endemà al matí ja els podreu fer per esmorzar.

Un altra solució és congelar la pasta de croissant, perquè, doncs perquè es poden fer moltes altres coses a part de croissants, jejeje
Estigueu atents a les pròximes entrades, trobareu altres receptes que es poden fer amb aquesta pasta.



Animeu-vos a fer-lo, creieu-me, són ESPECTACULARS!
M'explicareu com us ha anat?


Fins divendres!

Petonassos,

You Might Also Like

1 comentaris

  1. Jo puc donar testimoni del deliciós gust d'aquests croissants. Però... una petita queixa: són tan bons que n'estaríes menjan tot el día, no momés per esmorsar!!!!.

    FINS AVIAT !

    ResponElimina