Benvinguts · Bienvenidos · Welcome · Bienvenue · Benvenuto · Willkommen

Galetes decorades (1ª part)

By 13:35 , , , , , , , , ,

Teniu ganes de pintar a part de fer una recepta boníssima?
Doncs endavant!! Avui us presento les galetes decorades (1ª part), perquè dic primera part, doncs perquè d'aquí uns dies us passaré un altre manera de decorar les galetes.

La decoració d'avui és espectacular i fer-ho una passada! Fem servir el fondant com si fos un paper en blanc o una tela per pintar-hi amb pinzell, si si! pinzell!, el que vulgueu. Amb aquesta recepta podeu fer volar la vostre imaginació i pintar, pintar i pintar fins que us en canseu. Tot i que a mi m'és impossible, ja que com molts de vosaltres sabeu, m'encanta dibuixar i pintar...

A continuació us detallo la recepta bàsica per fer les galetes (facilíssim).

Ingredients:

500 grs de farina
250 grs de sucre
225 grs de mantega (sense sal)
1 culleradeta de sal
2 culleradetes d'extracte de vainilla (gel!)
2 ous

(com podeu veure els ingredients són súper bàsics, o sigui que no teniu excusa per no fer-les!) ;p

Preparació:
En un bol hi posem la mantega (a temperatura ambient, em faig pesada eee....) i el sucre, emulsionar-ho tot a velocitat 1/2 durant uns 5 minutets, perquè? Doncs perquè ha de quedar una barreja blanca (tipus Philadelphia).
Afegim l'extracte de vainilla (recordeu, ha de ser extracte, no essència). I barregem una mica.
Tot seguit, els ous, primer un i barrejar i seguidament l'altre.
I per últim, en un altre bol, tamisem la farina juntament amb la sal. Un cop fet, l'anem tirant a poc a poc a la barreja anterior amb una cullerada sopera, cada vegada que fem aquest procés s'ha de barrejar.
Arribarà un moment que la massa us començarà a fer com unes boletes, el pas següent és acabar-la d'amassar amb les mans com si féssiu pa.
Un cop veiem que ens queda una massa homogènia fem una bola i la partim per la meitat, les emboliquem (per separat) amb paper film i cap a la nevera durant unes 2 hores (aprox.)

2 hores després....

Traiem la massa de la nevera i la deixem fora de la nevera a temperatura ambient perquè es pugui treballar bé, sinó, se'ns trencarà i no podrem fer les galetes.
Agafeu dos troços de paper de forn i en poseu un a sobre i l'altre a sota de la massa i passem a estirar-la amb un curró; la massa ha de quedar d' 1 cm i 1/2 (més o menys) i sobretot que sigui uniforme. Ja que quan ho posem el forn, correu el risc de que les més primes es passin de cocció (us ho dic per experiència...)
Quan tinguem la massa tota estirada agafeu els motlles que vulgueu (plàstic, acer...el que tingueu) i aneu fent les galetes (jo en aquest cas les vaig fer totes rodones).
Les poseu sobre la safata del forn (amb paper de forn) i cap al forn a 170º. IMPORTANT! Una vegada hagin passat 8 minuts mireu-les! Ja que encara que sembli que estan crues no ho estan! El motiu? Doncs que una vegada es treuen del forn, es col·loquen sobre una reixa i s'acaben de coure elles mateixes.
Un cop les galetes fetes i FREDES ja podeu col·locar el fondant (preferiblement blanc) a sobre i ja podeu començar a pintar-les amb els colorants que tingueu! A fer volar la imaginació!! 


(Perdoneu la qualitat de les imatges, però és que les vaig fer amb el mòbil...no tinc perdó!)





















Consells i "Truquillus":
Com us he comentat abans, a la part de la cocció de les galetes, per intentar intuïr (si és la primera vegada) podeu guiar-vos pel color, quan veieu que la part del costat de la galeta es comença a daurar voldrà dir que ja es poden treure del forn immediatament.
I tal i com podeu apreciar a les fotos, jo les vaig fer de xocolata (que estan....de muerte), com es fa? Doncs es treuen 50 grs de farina i els substituïu per cacau pur (70-100% depenen del grau d'addicció que tingueu...) en pols.

Apali doncs!!! Espero que us hagi agradat aquesta recepta i que feu moltiiiiiiissimes galetes!!
Us recordo que estic al 100% al vostre servei per resoldre qualsevol dubte! Que no us faci vergonya!!
Ah! i vull veure comentaris i opinions!! ;)

Petons!!



You Might Also Like

0 comentaris